top of page

Over Desayuno

Mijn verhaal

Er werd mij al veel gevraagd van waar deze naam nu komt. Of om het met de woorden van mijn oma te zeggen: “Proficiat Eva. Maar wat een rare naam.” 😂

De mensen die een woordje Spaans kunnen zal ik niet veel moeten uitleggen, en al de anderen laat ik graag kennismaken met het concept! Desayuno betekent namelijk (letterlijk vertaald) gewoon “ontbijt”. Maar het is zoveel meer dan dat…

Ik heb het leren kennen op een rondreis door Yucatan (Mexico), waar de ochtend begint met een desayuno: traditioneel is dit een warme drank ☕️ zoals chocolademelk, thee of koffie, geserveerd met ‘pan dulce’, een zoet broodje 🥐. Dan worden snel-snel de kinderen naar school gebracht en daarna is het tijd om met vrienden en familie een uitgebreide almuerzo te delen: second breakfast! 🍳🥗🫔 Heerlijk toch?

Nee, mijn Desayuno wordt (jammer genoeg!) geen mexican themed restaurant, maar wat ik wel tot bij jullie wil brengen zijn de vakantie vibes die ik tijdens die hele reis had! 🌴☀️

Ken je dat gevoel wanneer je wakker wordt op vakantie? Je hoeft helemaal niets, de hele dag ligt nog voor je open. En vooral: JE MAG EERST LEKKER GAAN ONTBIJTEN!! YESSSS! Dàt gevoel wil ik creëren bij Yuno. Heerlijke vakantie vibes!

Hoe dan?
I’ll keep you posted!  

Wat is er zaliger dan op vakantie zijn, wakker worden met al de mogelijkheden en vrijheden die de dag je biedt, en dan eerst lekker gaan ontbijten.

 

Dat gevoel (zo van ‘alles kan, alles mag’ en ‘oh yes, eten!’) had ik elke dag tijdens mijn rondreis door Yucatan (Mexico) in 2018. Mexicanen houden van lekker eten, en om de dag goed te beginnen volstaat één ontbijtje niet… De ochtend begint met de desayuno: traditioneel is dit een warme drank zoals chocolademelk, thee of koffie, geserveerd met ‘pan dulce’, een zoet broodje. Dan worden snel-snel de kinderen naar school gebracht en is het tijd om met vrienden en familie een uitgebreide almuerzo te delen: second breakfast! Zalig toch?

 

Ook in Spanje houden ze vast aan een desayuno en almuerzo. En net als de Mexicanen (en mezelf) nemen de Spanjaarden gezellig samen eten heel serieus. Stevige, hartige en zoete maaltijden gevuld met kleur, kruiden, textuur en smaak. Een bord waar je gelukkig van wordt.

En wie ben ik?

Hi! Ik ben Eva. Eefsie. Mols, Maximols, Molsie, Macamols. You name it.

 

Ik heb altijd al een liefde gehad voor lekker eten en nieuwe dingen proberen. De keuzestress in een nieuw land, of zelfs maar in een nieuw restaurant, is voor mij eindeloos... want wie wil nu niet gewoon alles proberen?? Stel dat je het beste mist!

 

Ik heb gestudeerd in Gent, maar ben sindsdien steeds verder weg gaan wonen (Melle, Gontrode, Wetteren). Ik heb de stad gemist, en ik merk eigenlijk nu pas hoe hard. Nu een eigen zaak openen in Gent voelt bijna onbeschrijflijk. Het is als weer thuiskomen. Een oude vriend ontmoeten en de draad weer opnemen alsof er nooit een onderbreking is geweest. En het is hartverwarmend om te zien hoe dat netwerk van zo lang geleden zich weer ontrafelt. De steun, interesse en het enthousiasme van mensen die ik soms in bijna 10 jaar niet meer gezien had is hier zo overweldigend groot! Ik word er soms even stil van.

 

Waarom nu een brunchbar?

Deze keuze vloeit vanzelfsprekend voort uit liefde voor voeding, maar vooral uit het plezier dat ik haal uit gastvrouw zijn. Ik krijg enorm veel voldoening uit het mensen naar hun zin maken en een goede tijd bezorgen. En ja, het liefst van al met behulp van lekker en overvloedig eten en drinken.

 

Dus rest er mij maar één iets meer te zeggen: kom gezellig iets eten of drinken! En hopelijk kan ik je binnenkort ook tot mijn (Gents) netwerk rekenen!

Bite to Eat
bottom of page